Home Uncategorized Goed nieuws voor alle koffiedrinkers – onderzoek bevestigt dat…

Goed nieuws voor alle koffiedrinkers – onderzoek bevestigt dat…

Wil je een lang en gelukkig leven leiden? Drink dan elke dag koffie!

Een nieuw Spaans onderzoek toont namelijk aan dat koffie drinken goed voor jou is.

De onderzoekers gebruikten de data van bijna 20.000 mensen en dit onderzoeksproject gaat al terug sinds 1999, bijna 20 jaar geleden.

De resultaten werden nu gepresenteerd op het Europese Congres voor Cardiologen, zo rapporteert Science Daily.

Pixabay
Pixabay

Koffie is een van de meest populaire drankjes, overal op de wereld. En velen drinken meerdere kopjes koffie per dag.

Als je ook verslaafd bent aan koffie, dan hoef je zich daar geen zorgen meer over te maken. Koffie blijkt helemaal niet zo slecht te zijn.

Het onderzoek vergelijkt mensen die vier kopjes koffie per dag drinken met mensen die geen koffie drinken. En 65 procent van de koffiedrinkers had een lager risico op sterven dan de groep die geen koffie dronk.

De onderzoekers hielden ook rekening met factoren zoals geslacht, leeftijd of het dieet van de personen die werden onderzocht, zo schrijft Science.

Pixabay
Pixabay

En de conclusie van het onderzoek? Koffie vormt een belangrijk onderdeel in een gezond dieet, dit vooral voor mensen ouder dan 45 jaar.

We wisten al langer dat koffie zijn voordelen heeft en je een lagere kans geeft om bepaalde ziektes op te lopen. Nu bevestigt deze studie opnieuw de positieve effecten van koffie.

Een van de belangrijkste redenen waarom koffie goed is voor de gezondheid is door de cafeïne. Cafeïne geeft namelijk een extra boost bij de vertering en vermindert daarnaast de kans op type 2 diabetes en dementie.

Koffie beschermt daarnaast ook tegen bepaalde leveraandoeningen en huidkanker.

Voel je vrij om dit geweldige nieuws te delen met alle andere koffiedrinkers… En vergeet jezelf ook niet een kopje in te schenken!