Home OMG Ze was de “dikke vetzak” van de school, zoals ze haar noemden....

Ze was de “dikke vetzak” van de school, zoals ze haar noemden. Tot haar moeder het op een dag beu was en drastische maatregelen nam.

Zolang ze zich kan herinneren, wordt dit meisje nagestaard en bespot. Want ze is zwaarlijvig. Dan waagt het ganse gezin een drastische stap. Daarna is ze niet meer te herkennen!

Breanna Bond uit Californië is 9 jaar oud. Maar terwijl haar leeftijdgenootjes vrolijk spelen, moet zij al na enkele stappen naar adem happen. Ondanks haar jonge leeftijd weegt Breanna al een indrukwekkende 84 kg. Zoveel als een normaal meisje van 9 jaar dat 8 zakken aardappel met zich draagt.

d1

Zelfs als peuter leed ze al aan overgewicht. In de kleuterschool woog ze al 45 kg. Op school was ze daarom meteen het mikpunt van spot. “Iedereen op school noemde me vette gehaktbal” vertelt Breanna met de tranen in de ogen.

d2

Haar mama Heidi kon haar ongeluk niet langer aanzien. Ze besluit dat haar lijden moet ophouden en neemt een drastisch besluit. Ze beginnen met een strikt afslankingsprogramma. Maar de 9-jarige familie staat er niet alleen voor. De hele familie doet mee.

Elke dag lopen vader, moeder en zelfs de 5-jarige broer Nathan zo’n 6 kilometer met haar. Zonder uitzondering: “We hebben het vanaf het begin als gezin gedaan. Niets hield ons tegen, we liepen ’s nachts, in de regen, de mist, er waren geen excuses!” legt de mama van Breanna uit. Daarnaast wijzigde ook het dieet van de familie: slechts 40 gram vet per dag en zo weinig mogelijk suiker. Verder moest Breanna ook nog eens elke dag 75 minuten op de loopband lopen. Het resultaat is ronduit spectaculair!

Binnen het jaar viel Breanna al 30 kg af. De tijd waarin ze “vette gehaktbal” en “vetklep” werd genoemd is eindelijk voorbij. Veel van de kinderen die haar vroeger pestten, herkennen haar nog nauwelijks en vragen: “Wie is die nieuwe op school?” Breanna heeft de zware last letterlijk achter zich gelaten en is gelukkiger dan ooit. Het meisje dat vroeger moest worstelen om te ademen, doet nu aan basketbal en zwemmen, en ze is zelfs cheerleader!

d3

Haar moeder weet met haar trots geen blijf … “Ze verbaast me elke dag. Ze is een inspiratie voor alle zwaarlijvige kinderen in de wereld en haar zware strijd laat zien dat ook zij het kunnen – een paar sportschoenen en heel veel motivatie hebben haar leven grondig veranderd.” En bovenal: de familie is er nog hechter door geworden en Breanna is gelukkiger dan ooit tevoren. Breanna’s vader adviseert om de gezondheid van je kinderen altijd op de eerste plaats te laten komen: “Wees niet bang om deze stap te zetten, het is de moeite waard al is de weg lang, maar het leven van je kinderen staat op het spel …”

d4

n een tijd waarin een op drie kinderen te dik is, geeft het verhaal van Breanna kracht, moed en hoop. Haar gezin heeft op tijd begrepen dat de gezondheid van hun kind het hoogste goed is en hebben het meisje ten volle gesteund – met een verbluffend resultaat.

d5

Als ook jij onder de indruk bent van de inspanningen van Breanna DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!