4-jarige sterft van de honger als ze thuiskomt. Dan ontdekt mama dat de juf zich met haar maaltijden bemoeit

In 2015 kwam een kleuter uit Connecticut met een droevig gezichtje thuis, samen met haar Oreo koekjes die ze niet had opgegeten. De 4-jarige Natalee overhandigde haar moeder dan een briefje namens de school:

oreo1

Afbeelding: YouTube

Op het briefje staat:

“GEACHTE OUDERS, HET IS BELANGRIJK DAT ALLE LEERLINGEN EEN GEZONDE LUNCH HEBBEN. DIT IS EEN PUBLIEKE SCHOOL EN KINDEREN HEBBEN FRUIT, GROENTEN EN EEN GEZONDE SNACK NODIG SAMEN MET MELK. ALS DE KINDEREN AARDAPPELEN ETEN, MOET ER OOK BROOD BIJ ZIJN. CHIPS EN PINDAKAAS WORDEN EVENMIN ALS EEN GEZONDE SNACK BESCHOUWD. DIT IS EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN ONS PROGRAMMA EN IEDEREEN MOET ERAAN DEELNEMEN.”

De moeder van Natalee was geschokt. Niet alleen is Natalie een actieve en gezonde jongedame, maar haar lunch was een sandwich met kaas – en mama Leeza vindt dat de school een beetje overdrijft.

oreo1

Een woordvoerder van de school zei dat ze Natalee een gezond alternatief voor haar koekjes hadden aangeboden, maar Leeza zegt: “Het is tussen mij en mijn dochter om te bepalen wat gezond voor haar is.”