Home OMG Dit is de REDEN waarom prins George geen beste vriendje mag hebben

Dit is de REDEN waarom prins George geen beste vriendje mag hebben

Ja, je leest het goed. Volgens de Engelse etiquette mag prins George geen beste vriend maken op school. Waarom is dat?

Als je net op school zit, dan is het heel fijn als je snel vriendjes maakt. De Britse prins George mag op de Thomas’s Battersea School wel vriendjes maken, maar hij mag geen beste vriend hebben. De reden? Anderen gekwetst zouden kunnen worden als de vriendschap vervolgens eindigt. Dat geldt niet alleen voor George, maar voor ieder kind dat op de private school zit.

(Lees verder onder de foto)

Juist belangrijk

En dat terwijl goede vriendschappen juist heel erg belangrijk zijn voor een klein kind. “Zo iemand maakt precies hetzelfde mee als jij. Dat is heel mooi en kinderen kunnen daar heel veel aan hebben. Het kan ze vormen”, dat zegt pedagoog Bas Levering tegen RTL Nieuws.

Rest van je leven

Volgens Levering gaat het in Nederland er heel anders aan toe. “Over het algemeen vinden wij dat juist mooi, een beste vriend. Wij zouden kinderen ook nooit opleggen dat ze geen beste vriend of vriendin mogen hebben. Wij maken ons eerder zorgen als kinderen eenzaam zijn. Bovendien zien veel mensen hun beste vriend of vriendin in de rest van het leven ook nog. Dat is heel mooi.”

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ANP