Home OMG Geen geld voor een nieuwe vloer? Dan is dit de ideale oplossing!

Geen geld voor een nieuwe vloer? Dan is dit de ideale oplossing!

Wil je al jaren een nieuwe vloer in huis maar heb je geen zin om de oude vloer eruit te slopen? Dan is dit de oplossing! In dit artikel laat ik je zien hoe je jouw oude keuken- woon- en of badkamertegels gemakkelijk een nieuwe en luxe look geeft! Lees de stappen hieronder goed door en bekijk de video om alles nog eens rustig door te nemen.

Wat heb je nodig?

– Patronen die even groot zijn als jouw tegels
– Primer
– Glans lak
– Verschillende tinten blauwe verf
– Grijs krijtverf
– Kwast
– Verfroller
– verf bak
– Verf tape

Stap 1: Maak de tegels schoon
Tijd om te beginnen! Zorg dat de tegels van te voren goed schoon zijn gemaakt met warm water.

Stap 2: Primer
Begin eerst met de kleine kwast alle randen rondom de tegels wit te verven met de primer. Vervolgens ga je met de verfroller de gehele tegel wit maken. Laat de primer twee uur drogen. Herhaal dit vervolgens nog een keer zodat de laag dik genoeg is.

Stap 3: Krijtverf
Doe twee lagen krijtverf over de gehele vloer en laat dit weer goed drogen.

Stap 4: Meng de verf
Meng de blauwe verf met elkaar totdat je verschillende tinten blauw krijgt. Het hebben van meerdere kleuren blauw zorgt voor een speelser effect.

Stap 5: Plaats het patroon
Plaats het patroon op de tegel en plak deze vast. Ga nu met je kwast in de blauwe verf en schilder het patroon in. Wissel de patronen met elkaar af zodat je niet twee keer hetzelfde patroon naast elkaar hebt.

Stap 6: Glans lak
Wanneer de patronen opgedroogd zijn moet je de vloer nog lakken met een glans laag. Hierdoor gaan de tegels mooi glanzen en creëer je een ‘dure’ look. Wanneer de glans laag is opgedroogd kan je eindelijk genieten van je nieuwe vloer! (Overigens kan je dit ook toepassen op wandtegels aan de muur)!