Home Weetjes Acupressuurpunten gelinkt aan stress en pijnbestrijding en andere gezondheidsvoordelen

Acupressuurpunten gelinkt aan stress en pijnbestrijding en andere gezondheidsvoordelen

Soms helpen moderne medicijnen gewoon niet. Wat dan te doen? Veel beoefenaars van alternatieve geneeskunde zweren bij acupressuur. Onder andere is het LV 3 punt op je lichaam vermeldenswaardig als een krachtige oppepper voor de algehele gezondheid.

Gelokaliseerd naast de middenvoetsbeentjes in je voet staat LV 3 – ook bekend als Tai Chong — voor lever 3 vanwege zijn verbinding met de levermeridiaan, die verbonden is met talloze verschillende delen van je lichaam en op verschillende manieren helpt je gezondheid te beïnvloeden. Hier zijn een paar voorbeelden over de manier waarop het LV 3 punt je lichaam kan beïnvloeden.

1. Stress ontspanning
Volgens moderne reflexologie kan het LV 3 punt je concentratie en helderheid van geest helpen en vermoeidheid verminderen.

2. Pijnstiller
WebMD geeft aan dat LV 3 pijn kan verhelpen, zoals rugpijn en menstruatiekrampen. Ook schijnt het te helpen bij oogproblemen en hoofdpijn.

3. Spijsvertering
Volgens Acupressure Wellness, kan LV 3 helpen bij maagproblemen, indigestie en zelfs katers.

4. Antidepressivum
WebMD zegt dat LV 3 mogelijk ook te maken heeft met verbeteringen op het gebied van depressies.

5. Bestrijdt Parkinson
Deze is wat anders omdat het om acupuntuur in plaats van acupressuur gaat. De Northwest Parkinson’s Foundation rapporteert historisch gebruik van LV 3 tegen Parkinson’s ziekte.

Om LV 3 te vinden, lokaliseer op je blote voet het gebied tussen je grote teen en die ernaast en ga dan twee vingerbreedtes naar beneden. Volgens Explore IM is het punt net naast het vooruistekend bot daar maar net niet er op. Als je eenmaal een klein kuiltje daar in je voet hebt gevonden, duw dan zachtjes en masseer het gebied. Doe dit met korte intervallen een paar keer per dag.

Je bent natuurlijk vrij om hiermee te experimenteren, maar doe het wel voorzichtig want er kunnen onvoorziene gevolgen zijn. WebMD zegt de oefening te vermijden als je reuma hebt, problemen met vaten hebt of zwanger bent; als je een hartziekte hebt of kanker consulteer dan je arts voordat je acupressuur probeert. Bij acupunctuur worden zelfexperimenten ten sterkste afgeraden. Wendt je alleen tot gediplomeerde professionals.

Wist jij iets over de voordelen van acupressuur? Laat het ons weten in de commentaren en deel deze nuttige informatie op Facebook.

BRONNEN: IM VIA UCLA, YIN YANG HOUSE, WEBMD, MODERN REFLEXOLOGY, NORTHWEST PARKINSON’S FOUNDATION EN ACUPRESSURE WELLNESS