Home Uncategorized Deze kinderen aanvaardden om een absurd spelletje met hun lerares te spelen....

Deze kinderen aanvaardden om een absurd spelletje met hun lerares te spelen. Maar de volgende dag hadden ze daar dik spijt van.

Een lerares probeerde een heel bijzonder experiment uit met haar klas. Ze vroeg de kinderen om de volgende dag allemaal een portemonnee mee te brengen waarin ze voor iedere persoon die ze haten een aardappel moesten steken.

Als de kinderen de volgende dag met hun buideltjes naar school kwamen, hadden velen daarin een aardappeltje zitten, sommigen twee of drie, en enkelen zelfs vijf stuks. De lerares gaf hen de opdracht om de portemonnee een week lang bij zich te dragen.

buideltje

De kinderen hadden geen idee van het opzet van het spel, maar ze speelden het ijverig mee. Eerst vonden ze het best grappig, maar na een tijdje begonnen de aardappelen te schimmelen en te rotten. Na een week waren alle kinderen blij dat het experiment eindelijk afgelopen was en dat ze de stinkende ballast eindelijk konden weggooien.

Dan verraadde de lerares de zin van het spel:

“Deze aardappelen zijn zoals de haat die we in onze harten dragen. Het belast ons en zijn stank maakt ons leven onaangenaam. Jullie hebben de aardappelen nu een week meegedragen. Stel je nu eens voor dat je een hele leven lang haat in je hart moet dragen.”

De haat uit de harten verbannen, is de beste weg voor een lang en gelukkig leven!

DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!