Home Uncategorized Dit meisje is een meester op de kruisboog en haar vader schatert...

Dit meisje is een meester op de kruisboog en haar vader schatert het uit. Daarna verplicht hij haar een half uur lang te blijven. Wat er dan aankomt zal je verbazen!

Landrey Yoder is een klein Amerikaans meisje. Haar vader, Phil, neemt haar mee uit jagen met een doel in zijn hoofd: Landrey zal vadaag haar eerste wild doden, een dier.

Landrey en Phil gaan in jachttenue gekleed: hun kleding is camouflage en ze hebben donkere verf op hun gezicht.

Het is een zonnige dag. Vader en dochter gaan in een jachtreservaat en installeren zich in een cabine op hoogte. Phil is ontroerd dat hij zijn dochter leert jagen.

Landrey heeft de kans een majestueuze arend te zien waarvan ze een foto neemt. Ze ziet ook een enorme harige spin, wat haar een stuk minder genoegen doet.

Opeens nadert een dier schuw de cabine. Landrey maakt haar kruisboog klaar, haar hart klopt.

Ze volgt het dier door haar vizier. Phil fluistert haar advies toe: “Je moet precies midden tussen de ribben mikken.”

Dan drukt Landrey af. De pijl rijkt het dier dat onmiddellijk doodsbang wegrent.

Het gezicht van het meisje is verwrongen door opwinding. Ze fluistert met een glimlach: “Ik voel me slecht maar het voelt goed!”

Ze trilt maar vindt snel een regelmatige ademhaling terug. Vader en dochter barsten in lachen uit, gek van vreugde. Phil verplicht Landrey een half uur lang te wachten alvorens het spoor van het dier te volgen. Het kleine meisje is ongeduldig! Maar ze gaan eindelijk op zoek. Ze lopen samen, rustig, attent naar de zon kijkend. Ze zien het bloed op de bladeren en volgen het rode spoor.

De door het gewonde dier achtergelaten bloeddruppels worden groter en groter. Phil weet al waar ze het kadaver van het dier gaan vinden maar hij laat het aan zijn dochter over. Zij kijkt naar de zon en ziet het gedode dier.

Ze laden het kadaver van het dier in de achterbak van de auto, lachend, kijkt hij tevreden naar haar.

Hieronder is een video die deze eerste jachtdag van Landrey volgt.

Het beoefenen van de jacht in het toegestane seizoen en binnen de toegestane gebieden is een traditie die inderdaad vaak binnen de familie wordt doorgegeven. Het wild, zoals het dier hier, wordt meteen gevild, klaargemaakt en opgegeten. Zeker weten dat Landrey en Phil een mooie dag samen hebben doorgebracht dat het meisje zeker “nooit zal vergeten”.

Desalniettemin is Landreu een zeer jong kind en het kan bizar lijken om haar al me te laten doen aan het doden van weerloze dieren. Zelfs in het geval van de jacht is het doden nooit een onschuldig gebaar. En het is essentieel te wachten tot een wat volwassener stadium om de leer van dat geweld door te geven.