Home Emotioneel & Videos Haar ouders waren geschokt toen ze geboren werd. Maar wat er gebeurt...

Haar ouders waren geschokt toen ze geboren werd. Maar wat er gebeurt is…

Dit is het verhaal van Brenna. Die nadat ze een moeilijke start in het leven kende, gezegend werd met een prachtige mama en papa langs haar zijde.

Courtney en Evan Westlake leiden een gelukkig leven met hun zoon Connor. Ze beslisten om hun leven nog beter te maken met een tweede kindje. Net zoals alle aanstaande ouders staan ze te popelen om de eerste echografie te zien. Ze zijn dolblij elke keer ze een nieuwe echografie zien en er wordt hen verzekerd dat alles normaal verloopt. Enkele maanden in de zwangerschap ontdekken ze dat ze een meisje verwachten: Connor zal een klein zusje krijgen!
gezicht-1

 

Het jong getrouwde koppel kan hun geluk niet op en beginnen grapjes te maken: “Ik ga haar haren niet kammen!” lacht Evan. De grote dag breekt aan en enkele weken voor Nieuwjaars wordt het kleine meisje geboren. Alle toekomstplannen worden meteen grondig door elkaar geschud. Brenna, hun pasgeboren dochter, moet allerijl naar de spoedafdeling overgebracht worden. Ze beweegt niet, heeft een extreme temperatuur en heel haar lichaam is bedekt met wonden.

gezicht-2

Brenna lijdt aan ernstige vorm van een erfelijke aandoening Ichthyosis. De ontwikkeling van haar huid is onderontwikkeld, leidende tot verschillende verwondingen en diepe kloven op haar hele lichaam. Courtney en Evan kunnen hun dochter pas twee weken na de geboorte voor het eerst vasthouden. Vanaf dat ogenblik moet de huid van hun dochter elke dag behandeld worden. Los van de fysieke uitdagingen, realiseert Courtney zich onmiddellijk dat het een harde emotionele strijd voor haar dochter zal worden.

gezicht-3

Waar ze ook gaat met haar dochter wijzen andere kinderen haar na, geven luidop commentaar of stellen de ouders onbeleefde vragen. Dit maakt Courtney zeer droevig. En niet alleen voor haar eigen dochter! Ze kan de kinderen begrijpen, omdat haar dochter duidelijk anders is dan de rest. Maar wat ze niet kan begrijpen zijn de reacties van de ouders. Ze duwen hun kinderen zo snel als mogelijk weg, houden hun mond gesloten, en zeggen hen om stil te zijn.

gezicht-4

Courtney vraagt zichzelf af: “Waarom maken ze de afstand tussen ons zo onoverbrugbaar? Waarom aanvaarden ze ons niet als een positief voorbeeld om te leren dat anderen er anders kunnen uitzien, en dat dat niet altijd slecht is?” Ze wil dat de andere ouders met haar praten, om gesprekken te voeren over haar dochter. Ze is ongelooflijk trots op haar schattige dochter, die de moed nooit liet zakken en door haar broertje op handen wordt gedragen.

gezicht-5

De jonge moeder begrijpt het gewoon niet: “Waarom vermijden ouders conversaties over mensen die er anders uitzien? Waar zijn ze bang voor? Ze kunnen toch gewoon op ons afstappen en vragen hoe het met mijn dochter gaat? Dan zouden de kinderen kunnen zien dat alles gewoon normaal is. En waarom hun kinderen vragen waarom Brenna rood is, waarom kunnen ze niet gewoon eerlijk zijn en zeggen ‘Ik weet het niet, maar het is niet belangrijk hoe iemand eruit ziet. We zien er toch allemaal anders uit, niet?’”

gezicht-6

Ook de papa van Brenna, Evan, is ontzettend trots op zijn dochter. En Courtney is getuige van een onwaarschijnlijk mooi moment tussen vader en dochter. Evan geeft Brenna elke avond een badje als onderdeel van haar behandeling. Evan streelt met een washandje zachtjes, maar toch krachtig genoeg, over het hoofdje van zijn dochter om haar blonde krullen te wassen. Hij herhaalt het hele proces geduldig en vastberaden. Dit is de man die vroeger nog grapte nooit het haar van zijn dochter te zullen kammen.

gezicht-7

Courtney komt de badkamer binnen en samen borstelen ze het dunne haar van hun dochter tot achteraan in haar nek, waar ze het meeste haar heeft. Het kleine meisje raakt haar haren aan, waarop de ouders plots beseffen dat hun dochter alles kan wat ze maar wil, ook al verloopt niet alles zoals ze verwacht hadden.

gezicht-8

Als jij deze moeder ook zo sterk vindt en anderen wil tonen hoe ze mensen die er anders uitzien moeten behandelen, DEEL dit verhaal dan met iedereen die je kent!