Home OMG Man maakt een selfie en krijgt later een boete thuis gestuurd. Kun...

Man maakt een selfie en krijgt later een boete thuis gestuurd. Kun jij zien waarom?

Als je een selfie neemt, gaat waarschijnlijk de meeste aandacht naar je gezicht en niet naar de achtergrond. Tenminste dat is bij mij zo.

Maar de selfie van een Engelsman laat zien dat het belangrijk is om te onthouden wat er zich op de achtergrond afspeelt als je fotos maakt. Omdat er soms gevaarlijke dingen zich af kunnen spelen op de achtergrond – en zelfs kunnen lijden tot een hele hoge boete.

De dag voordat Pete Hemsley ging trouwen, ontving hij een telefoontje van de politie die zijn selfie hadden gezien.

Eerder die dag, had Pete een selfie gemaakt en op Twitter gezet. Maar zijn selfie liet waarschijnlijk iets meer zien dan dat hij eigenlijk gewild had. En het bewees per ongeluk ook meteen dat hij de wet had overtreden. Kun jij het bewijs zien?

“Last night as single man. Married man as of tomorrow. Scary times. Can’t wait to marry my princess. So beautiful,” schreef Pete op zijn Twitter. Maar zijn post kostte hem achteraf honderden ponden.

In Engeland is het illegaal om selfies te maken en te rijden. Dus toen de politie op de hoogte werden gesteld van de foto, stuurden ze hem een Twitter bericht terug, “We hebben geen uitnodiging voor de grote dag ontvangen, maar we zullen je alsnog een klein kadotje sturen… ter waarden van 200 en 6 ponden.”

De politie is ervan overtuigd dat er nog veel meer mensen zijn net als Pete, die de leven van anderen kapot zouden kunnen maken terwijl ze druk bezig zijn met fotos maken, zo schreef “The Daily Mirror”.