Home Emotioneel & Videos Na 69 jaar huwelijk gaan ze samen slapen en komen te overlijden....

Na 69 jaar huwelijk gaan ze samen slapen en komen te overlijden. Maar als ze hand van de man zien kunnen ze hun tranen niet bedwingen

In een wereld waar het aantal echtscheidingen steeds hoger wordt en paren elkaar via internet leren kennen, kan je je afvragen of de ware liefde aan het uitsterven is. De geschiedenis van Isaac en Teresa Vatkin laat zien dat er nog steeds zeer romantische gevallen zijn, alhoewel misschien moeilijk te vinden, die uit een werk van Shakespeare lijken te zijn gehaald.

Isaac werd in 1926 geboren in Uruguay, maar verhuisde al jong naar Argentinië om bij zijn familie te gaan wonen. Daar, om precies te zijn in Mar del Plata, werd in 1928 Teresa geboren. Ze leerden elkaar daar op een feest in 1945 kennen en raakten verliefd. Twee jaar later trouwden ze.

Posted by Lucas Armoya on Donnerstag, 27. April 2017

Hun leven als getrouwd koppel had de wind in de zeilen. Ze kregen 3 kinderen samen en namen in 1968 de altijd moeilijke beslissing te emigreren. Samen met hun kroost verhuisden Isaac en Teresa naar Chicago. Op zijn 42e moest Isaac Engels leren spreken.

Posted by Lucas Armoya on Donnerstag, 27. April 2017

Hij begon een fastfoodrestaurant en deed al het mogelijke om het beste voor de zijnen te bereiken. Een van zijn zoons vertelt: “Ze hebben nooit een groot huis of andere luxe gehad. Ze bleven eenvoudig leven. In feite investeerden ze alles in onze opleiding”.

Posted by Lucas Armoya on Donnerstag, 27. April 2017

Maar de tijd tast alles aan. Op haar 80e kreeg Teresa Alzheimer. Isaac voedde haar, baadde haar en leefde altijd naast haar. Hij gaf nooit op en zocht ondanks zijn hoge leeftijd naar alle mogelijke middelen om deze ziekte tegemoet te treden, ook via internet, terwijl hij nauwelijks wist hoe hij met een computer om moest gaan.

De jaren gingen voorbij en Teresa moest in een tehuis opgenomen worden waar ze haar beter konden verzorgen. Alhoewel Isaac niet van haar wilde scheiden, hij bezocht haar elke dag en wilde nog steeds voor haar zorgen.

Maar toen Isaac op zijn 91e ziek werd van een flinke griep, kreeg Teresa longontsteking. Beiden werden in hetzelfde ziekenhuis in Chicago opgenomen en toen ze zagen dat ze daar misschien wel niet meer uit zouden komen legden ze ze bij elkaar op de zaal. Een van hun kinderen legde hun handen in elkaar. En geen van tweeën liet los tot het einde.

Соңғы демi таусылғанша…Умерли в один деньСупруги Ваткин из США скончались в один день после 69 лет брака, сообщает…

Posted by Assyl Abishev on Donnerstag, 27. April 2017

Toen Teresa haar ogen opende, keek ze voor het laatst naar een van haar kinderen en stierf. Minuten later haalden de artsen haar van de zijde van Isaac weg. Alsof hij had gemerkt dat ze hun uit elkaar hadden gehaald, hield Isaac een paar tellen later op met ademen, alsof hij haar wilde volgen. Zijn vrouw was slechts 40 minuten ervoor gestorven.

Zijn kinderen en kleinkinderen huilen nu om het verlies van het koppel maar weten dat ze van deze wereld zijn vertrokken zoals ze er de laatste 69 jaar hadden doorgebracht: samen. En dat vervult hun met geluk. Hoeveel echtparen kunnen zeggen dat ze samen zijn gebleven letterlijk tot de dood hen scheidde?

Posted by Lucas Armoya on Donnerstag, 27. April 2017