Home Emotioneel & Videos Op haar 19e beviel ze van een dochter en liet haar achter....

Op haar 19e beviel ze van een dochter en liet haar achter. 21 jaar later ontvangt ze een e-mail die haar perplex doet staan

Het was in 1986 in Port Elizabeth, Zuid-Afrika dat Tammy werd geboren. Haar moeder was een tiener van 19 zonder werk, geld of partner. Ze wist niet wat te doen en waarheen te gaan en alhoewel ze zeer veel van het kleintje hield wist ze niet hoe ze haar kon geven wat ze verdiende.

Dus nam ze de op dat moment meest logische beslissing: het kleintje opgeven voor adoptie, hopend dat een familie haar op zou kunnen nemen die in staat zou zijn haar te voeden, kleden en op te voeden als ze verdiende. Maar voordat ze dat deed voelde ze de behoefte haar gevoelens uit te leggen in een brief die ze in een schrift schreef waarin ze uitlegde dat ze niet anders kon.

Tammy werd liefdevol geadopteerd door een familie. Desondanks kon ze het niet laten te denken aan haar biologische moeder die haar die prachtige woorden nagelaten had. Door het schrift leerde ze te begrijpen dat het juist de diepe moederliefde was die ertoe had geleid dat haar moeder haar aan een andere vrouw had gegeven die Tammy nu “mama” noemde.

Maar waar kon ze de antwoorden vinden die haar naar haar biologische moeder zouden leiden? Ze had alleen het schrift en de herinnering dat de achernaam iets als “Snapp” of “Smith” was. Ze zocht op Facebook en vond wat aanwijzingen en zelfs een e-mailadres. Ze besloot het erop te wagen en schreef haar:

“Hallo. Je weet niet wie ik ben, maar ik denk een beetje te weten wie jij bent en hoop dat het juist is. Mijn naam is Tammy en ik ben 21. Ik woon in East London, Zuid-Afrika en ben geadopteerd. Door nieuwsgierigheid gedreven heb ik altijd meer willen weten over mijn biologische ouders en hoe ze zijn om als individu meer te groeien en mezelf beter te begrijpen. Ik ben op 14 november in Port Elizabeth geboren. Het boekje dat je hebt geschreven heeft me geholpen je te vinden”.

Dus besloot ze te wachten. Zenuwachtig, angstig en nieuwsgierig. Allerlei gevoelens gingen door haar hoofd. Maar toen kreeg ze het volgende antwoord:

“Ik heb tranen van blijdschap over mijn gezicht terwijl ik je schrijf. Ja ik ben je moeder! Wat geweldig dat we elkaar na 21 jaar gevonden hebben. Voor mij is het als een droom die uitgekomen is en ik moet mezelf knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droom. Ik zou je graag willen omhelzen en je zeggen hoeveel ik van je houd.

Ik heb elke dag van mijn leven aan je gedacht sinds je geboren werd. Er is geen dag geweest dat ik de zon kon zien wetend dat ook jij die zon zou zijn en me zo met je verbonden voelde op een of andere manier”.

Het antwoord deed het hart van Tammy voor even stilstaan. Ze had haar moeder gevonden! Snel regelden ze een ontmoeting. Na 21 jaar konden moeder en dochter elkaar zien, omhelzen en weer kussen. De ontmoeting voelde totaal niet vreemd maar heel blij en gelukkig.

Natuurlijk hadden ze elkaar duizenden dingen te vertellen. Ze begrijpen allebei waarom ze niet tot dan samen hadden kunnen zijn en daarom geloven ze dat ze weer een moeder-dochter relatie kunnen aangaan. En we weten allemaal dat dat een van de moeilijkst te verbreken banden is ;).

Hier kun je een video zien met wat beelden van de emotionele ontmoeting: