Home OMG Tiener was 20 minuten lang dood voordat hij gereanimeerd werd. Dit is...

Tiener was 20 minuten lang dood voordat hij gereanimeerd werd. Dit is wat Jezus volgens hem tegen hem zei

Een Texaanse tiener stortte in op de atletiekbaan bij de gymles en had een hartaanval. Na 20 minuten zonder hartslag werd hij gereanimeerd en zei dat hij Jezus had gezien. Veel mensen luisteren naar het verhaal van de 16-jarige Zach Clements en hij is zelfs op het lokale nieuws. Je moet het hem zelf horen vertellen.

Zach was naar alle maatstaven een normale en gezonde opgroeiende jonge man. Hij had redelijke cijfers, zat in het school footballteam “Warriors” en had veel gevoel voor humor.

Maar opeens stortte hij in bij de gymles. Eerste hulppersoneel werkt met hem tot hij op de EHBO kwam. Zijn hart had wel 20 minuten gestopt met kloppen. Artsen in het ziekenhuis stonden net op het punt hun pogingen hem te reanimeren op te geven toen hij opeens en volgens sommigen als door een wonder, bijkwam.

Kort daarna begon hij een nog “wondelijker” verhaal te vertellen: hij claimde dat hij, terwijl hij buiten bewustzijn was: was gegroet door een bebaarde man met lang, krullend haar. Volgens Zach wist hij onmiddellijk dat hij in de aanwezigheid van Jezus Christus was en dat de man een hand op zijn schouder legde en hem zei dat alles in orde zou komen.

Sinds dit op een lokaal televisiestation is gekomen, heeft het verhaal een heleboel commentaar op internet opgeleverd, met mensen die dingen als dit zeggen:

“Jezus wordt werkelijk als je geloof vertoont. God wil geloof en je zult hem vinden als je je leven aan Jezus geeft. Ik was een Boedhist gedurende 20 jaar tot Jezus me wakker maakte. Mijn leven is nu totaal veranderd.”- One Tru God

“Zoveel mensen zien Jezus Christus omdat hij leeft.”- Taylor Kara

“Loof Jezus!!! Dank u heer voor het beschermen van mijn broeder in Christus en het terugbrengen naar zijn familie!”- Beau Truex

“Wauw prachtig verhaal ik houd van je Jezus ik loof je en aanbid je voor altijd mijn Heer.”- Alexi Gonzales

Natuurlijk heeft zo’n extravagante claim zonder enig bewijs ook een hoop sceptisme opgeleverd, variërend van gezond objectief tot rechtstreeks vijandig.

“In deze video zegt Zack dat Jezus een dikke baard had, maar in de andere in het ziekenhuis zegt hij dat Jezus lang haar had en geen baard. Hoe kan dat Zack?”- Anon.

“Het feit dat dit op het nieuws is, is een wonder.”- John Fast

“Dit klop helemaal niet. Hij was 20 minuten dood en werd dagen later pas wakker dus wat hij zag was al het dromen in die dagen, niet de fucking 20 minuten dat hij dood ging. Hij zou niet eens het fucking verschil weten tussen dood en slapen, hij was bewusteloos. Je moet echt heel dom zijn deze onzin te geloven.”- Moonbeeps

Wat denk jij? Is de ervaring van deze jongen diep maar persoonlijk, of zag hij echt Christus? Deel je gedachten hier met ons.