Home OMG Toen haar dochter huilend onder de douche zat, handelde de moeder bliksemsnel....

Toen haar dochter huilend onder de douche zat, handelde de moeder bliksemsnel. Wat ze zag was ONGELOOFLIJK!

Grace Yeats is een gelukkig meisje van 10 jaar oud. Ze leeft met haar familie in Nieuw-Zeeland en houdt van sport en muziek. Maar als ze op een dag griepsymptomen krijgt, zou niets meer als voordien worden.

Aanvankelijk denkt haar moeder dat het helemaal niets ergs was. Grace had hoofdpijn, lichte koorts en hoest. Maar toen vond ze haar dochter huilend onder de douche, met benen die zoveel pijn deden dat ze niet meer kon rechtstaan. Ze repte zich meteen naar het ziekenhuis, waar ze uren moest wachten terwijl haar toestand snel verslechterde. Niemand wist dat dit de dag zou zijn waarop Grace de laatste keer zou praten.

ziek1

Zelfs de artsen stonden voor een raadsel. Grace moest een computertomografie en een lumbaalpunctie ondergaan. Daarbij wordt met een lange naald rechtstreeks vloeistof uit het ruggenmerg genomen. Dan komt de wrede diagnose: Grace lijdt aan basale ganglia necrose.

ziek2

Het ziekenhuispersoneel beschrijft deze ziekte als volgt: “een aanval waardoor haar hersenen langzaam afgebroken worden.” De artsen kunnen niet meer doen dan sterke pijnstillers toedienen.

ziek3

Steeds weer krijgt Grace extreme aanvallen, waardoor ze niet kan spreken, noch lopen of bewegen. Maar mentaal is ze perfect gezond. Soms kan Grace dankzij een pijnstiller met de buitenwereld communiceren, maar al gauw steken de pijnen opnieuw de kop op. Naarmate de ziekte voortschrijdt, moet Grace almaar zwaardere operaties ondergaan. Maar toch laat ze het hoofd niet hangen. Ze houdt van het leven.

ziek4

Ze is nu 13 jaar oud en hoewel haar toestand enigszins verbeterd is, moet ze nog de klok rond verzorgd worden. Op dit ogenblik is het onzeker of Grace ooit zelfstandig zal kunnen leven. Tot nu toe proberen de artsen vooral haar pijn te verzachten en zijn ze al blij met elke kleine stap vooruitgang.

ziek5

Omdat Grace naast haar verzorging duur heeft aan dure apparatuur en al even kostelijke behandeling heeft haar moeder een donatiewebsite opgestart. Ongeveer 1000 mensen schonken in totaal al € 20.000. De hulp is echt overweldigend en de moeder is dankbaar voor elke gift. Maar het meeste dankbaar is mama nog voor wat er gebeurt als Grace na een van de vele operaties wakker wordt en het ganse alfabet opzegt! Dit is een enorme stap in de goede richting, waarvan iedereen zeer onder de indruk is. In de video hieronder kan je dit ontroerende moment zelf bekijken.

Grace is echt een kleine vechter. Hopelijk herstelt ze snel en kan ze ooit weer een pijnvrij leven leiden.